ublo
bogdan's (micro)blog

bogdan » 5 sfaturi despre cum să-ți asamblezi singur mobila

05:01 pm on Oct 14, 2012 | read the article | tags:

sărind peste context, mi-am luat mobilă pentru dormitor. sursa? www.targuldemobila.ro. nu insist pe detalii, ci pe faptul că a trebuit să-mi asamblez singur un pat, două noptiere, un șifoner cu patru uși și o comodă tv. mai jos 5 sfaturi referitoare la proces:

1. deși în manual scrie că o persoană poate asambla oricare dintre obiectele de mai sus cu o șurubelniță în cruce, un inbus (inclus) și un ciocan, nu recomand pornirea la drum fără o șurubelniță electrică cu doi biți (unul în cruce și un inbus potrivit) și un burghiu de 1.6 sau 2mm.
2. deși în manual scrie că pentru unele bucăți ar trebui să folosiși ținte (sunt incluse), recomand achiziționarea unor șuruburi suplimentare pentru a prinde în special spatele șifonerului. în timp țintele tind să alunece și să scape. am avut noroc și în pachetele pe care le-am primit am găsit o mulțime de șuruburi suplimentare.
3. deși în manual nu scrie, acolo unde nu sunt semne pentru ?urub (ex. balamalele ușilor, rotișe pentru deplasare) folosește burghiul de mai sus pentru a crea un canal de ghidaj: previi spargerea materialului iar șurubul va intra mult mai repede la locul lui.
4. deși în manual nu scrie, nu strânge toate șuruburile ”din prima”. mai bine prinde-le pe toate și când obiectul este asamblat, finisează-l prin strângerea tuturor șuruburilor.
5. deși în manual nu scrie, ar fi bine să ștergi toate părțile componente cu solușie pentru mobil? (ex. pronto) înainte de a le asambla.

Alte chestii care-mi vin în minte:

1. pentru protejarea parchetului în timpul deplasării unui corp mai voluminos, folosește un covoraș inserat între acesta și parchet. e mai ușor de deplasat și nu vei zgâria parchetul.
2. încearcă să construiești aproape de locul unde va fi așezat respectivul obiect.
3. ar fi bine să mai fie cineva care să-ți dea o mână de ajutor. nu mă înțelege greșit, poși să le asamblezi singur, însă ar fi puțin mai ușor.
4. pentru rezistență sporită, unele îmbinări ar putea fi unse cu adeziv (aracet). spre exemplu interiorul patului.
5. nu te zgârci la ținte sau șuruburi. dacă nu ai suficiente, cumpără.
6. din balamale poți regla modul în care se închid ușile. au câte două șuruburi. folosește-le.

aceast sait folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta, ca vizitator. în același scop, acest sait utilizează modulul Facebook pentru integrarea cu rețeaua lor socială. poți accesa aici politica mea de confidențialitate.