ublo
bogdan's (micro)blog

bogdan » anime – neon genesis evangelion

11:01 pm on Mar 24, 2013 | read the article | tags:

ublo.ro e un fel de extensie a memoriei mele: știu că pot să găsesc întotdeauna chestii care mi-au trezit interesul la un moment dat.

neon genesis evanghelion (gainax – 1995)

Neon Genesis Evangelion

NGE aparține genului mecha. uriași bio-roboți, EVA, sunt controlați de copii cu puteri speciale în lupta împotriva unor ființe extratereste cu tentă biblică: ”îngeri” – cu sensul de ”mesageri” ai apocalipsei. conceptele interesante din NGE sunt perspectiva unică asupra creației și apocalipsei, inserarea elementelor biblice, diferențele între îngeri, modul în care copiii controlează EVA și nu în ultimul rând, lupta pentru individualitate. după părerea mea shinji ikari este unul dintre cele mai interesant conturate personaje, putând fi încadrat ușor în cele mai neobișnuite tipare psihologice. definitorii pentru NGE sunt mitologia și implicațiile filosofice ale acesteia.

aceast sait folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta, ca vizitator. în același scop, acest sait utilizează modulul Facebook pentru integrarea cu rețeaua lor socială. poți accesa aici politica mea de confidențialitate.