ublo
bogdan's (micro)blog

bogdan » vreau să-l fac! pot să-l fac! îl fac!

11:45 pm on Oct 26, 2012 | read the article | tags:

nu mă încântă trainingurile sau conferințele motivaționale. deși am furat câteva idei de la prietenii mei traineri, consider că majoritatea cursurilor oferă «easy answers» pe care unii oameni au nevoie să le audă de la cineva cu autoritate.

cu tot scepticismul meu, ieri mi-am schimbat părerea și am văzut ce înseamnă cu adevărat un seminar motivațional.

am dat o mână de ajutor la leadership530° al lui marian și cum sunetul a încăput (ca aproape de fiecare dat?) pe mâna mea, am avut norocul să urmăresc întregul eveniment cu atenție și teamă că ceva nu va merge. energizați de marian, pregătiți de mircea, descompuși și reasamblați de bruno, strigând mantra din titlu, aproape 240 de oameni au trecut cu tălpile goale prin cărbuni proaspăt scoși din foc.

mi-e greu să exprim în cuvinte energia unei mulțimi cu un singur scop: să-și cucerească teama. și nu e nicio «șopârlă» la mijloc: focul e real, arde și e la fel de periculos că orice foc. și totuși, prin spectacolul realizat, participanșii au prins curaj și au trecut peste jar.

sub îndrumarea unui italian nebun, care a știut să facă spectacol de unul singur – folosindu-se de muzică, dansând, combinând stand-up-ul cu discursul motivațional, amestecând hipnoza cu joculețe antrenante – am văzut cum unul câte unul, indiferent de vârstă, au avut curajul să-și învingă teama.

abia acum înțeleg entuziasmul lui cristi popa când îmi povestea cum a trecut prin foc. sincer, experiența merită și sper ca data viitoare să fiu un simplu participant.

aceast sait folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta, ca vizitator. în același scop, acest sait utilizează modulul Facebook pentru integrarea cu rețeaua lor socială. poți accesa aici politica mea de confidențialitate.